середа, 16 травня 2018 р.

Як Україна в Євробаченні перемагала


49-й Пісенний конкурс Євробачення у 2004 відбувся в Стамбулі (Туреччина). Це був перший раз, коли конкурс проводився у Туреччині. Це право країна заслужила після перемоги
турецької співачкиСертаб Еренер на конкурсі в попередньому 2003 році, який проводився в Ризі.
Україну представляла співачка Руслана (Руслана Лижичко) із піснею Wild Dances («Дикі танці») і здобула перемогу з 280 балами. Найвищі оцінки — 12 максимальних балів — Руслані поставили Ізраїль, Ісландія, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Росія і Туреччина.
 Слід зазначати, що це було всього лише друга участь України на конкурсі. Також Руслана стала третьою жінкою-переможцем поспіль, яка є одним з авторів своєї переможної пісні.
Друге місце зайняв представник Сербії і Чорногорії Желько Йоксимович із піснею «Лане моje». Третє — грецький співак Сакіс Рувас із піснею «Shake It».
Через те, що охочих взяти участь у конкурсі країн стало занадто багато, був введений півфінал. З цього моменту у фіналі виступають 10 країн, які в попередньому році зайняли перші десять місць, 10 країн, які пройдуть півфінал, а також країни «Великої Четвірки» — Велика Британія, Іспанія, Німеччина і Франція.

Немає коментарів:

Дописати коментар